Prevenció

Creiem en la prevenció tant com en el tractament. Per mantenir el somriure i la salut general dels nostres pacients és indispensable comptar amb un estat de salut oral òptim. Per això creiem que és fonamental actualitzar les tècniques d’higiene i cura de la boca, així com aplicar els protocols per prevenir problemes dentals en el futur.

 

Cal que periòdicament el pacient sigui revisat, controlat, i corregit – si així s’estima oportú – a fi i efecte de mantenir la millor qualitat de vida de la seva boca.

Preguntes Freqüents
Cada quant he de venir a fer-me la revisió bucodental?

Nosaltres creiem en el tractament individualitzat per a cada pacient, de manera que la periodicitat pot canviar entre un pacient i un altre, en funció del risc de cadascú.

 

En un estat de salut i sense factors de risc afegits, recomanem mínim una revisió a l’any. En els pacients més susceptibles, aquesta periodicitat podrà ser cada 6 o fins i tot cada 4 mesos, sempre amb l’objectiu de tenir un millor control de la seva salut bucal, fent un diagnòstic precoç dels possibles problemes que puguin sorgir

Cada quant he de fer-me una neteja dental?

La freqüència dependrà de les característiques individuals de cada pacient però, a excepció de casos particulars, sol recomanar-se 1 o 2 cops a l’any.

Quants cops he de raspallar-me les dents?

L’ideal és raspallar-se després de cada àpat (uns tres cops al dia), sent el moment més important a la nit, ja que durant el son es produeix una disminució en la secreció de saliva que pot fer-nos més susceptibles a l’aparició de càries.

Com sé si m’estic raspallant les dents correctament?

Tant important com la freqüència, és la qualitat del raspallat.

 

Hem d’assegurar-nos de netejar totes les cares de les dents, col·locant el raspall amb un angle d’uns 45º per assegurar-nos d’accedir a la placa que s’acumula a la unió de la dent amb la geniva, i amb un moviment circular, rondant aproximadament el raspallat uns 2-3 minuts.

 

Si teniu dubtes en quant a si el vostre raspallat és efectiu, al Centre Odontològic els Quinze us explicarem de forma pràctica quina és la millor manera de fer-ho.

Quin raspall és millor: manual o elèctric?

Si la tècnica de raspallat és correcta, són igual d’efectius ambdós. Però en aquells pacients que presenten dificultats per a mantenir una higiene òptima, els raspalls elèctrics faciliten la feina.

Cada quant he de canviar de raspall?

De forma general, es recomana canviar el raspall cada 3-4 mesos, o quan els pels del raspall comencin a “obrir-se”.

 

En cas que això es produeixi abans d’aquest temps, es recomana consultar amb l’odontòleg de confiança, ja que potser el raspall que s’està utilitzant no sigui de bona qualitat o la tècnica de raspallat sigui massa agressiva.

Visitin’s al Centre Odontològic els Quinze, un referent d’excel·lència a Barcelona